Selma - på väg till fest!!!

image182

Ja, vilken kväll!!!

Ja, hur ska man börja? Det var i går kväll/natt vi hade så jävla kul!!!! Först var vi på förfest hos en tysk tjej där vi firade hennes födelsedag....och om det är någon som vet hur man välkomnar gäster så är det väl tyskarna, allt var framme...det var bara att ta för sig!!!

Köket var inne stället, alla hängde där...svenskar, norskar & tyskar, trots att det inte var så jätte stort!! Ja, vi hade det trevligt, ända tills polisen kom 2 timmar senare och sa till oss att vi hade 5 minuter på oss att lämna lägenheten annars skulle alla få betala 500 spänn var....hehhe, spännande eller hur!!!

Ja, där stod vi utanför och hade besluts ångest om vart vi nu skulle ta vägen....Cityhall, Rockers, Can-can eller nåt helt annat ställe! Vi beslöt oss för att sticka till Cityhall, hade inte varit där tidigare så vi ville checka out it!!! Men först behövde vi beställa taxi, jag tog mig ann uppgiften...tog upp mobilen, knappade in några siffror...så som det var svarade någon på den andra linjen....jag lyckades mummla något i denna stilen - "prosze cztere taksufka na Jageilonska oszemdzeszaunt pijencz " - ja men vi fick nått utav polsk lektionerna trots allt!!!
Hehehe....men nu kom problemet, hon frågade mig om mitt nummer och inte visste jag vad det var....för det första så var det ett nytt polskt nummer jag hade precis skaffat och för det andra tänkte jag nog inte så klart nu på polska!!! Men taxin kom i alla fall, som tur den!!

Ja, Cityhall blev det och vi hade jätte trevligt....musiken var inte så fantaskisk men stämmningen och sällskapet var nice!!! Vi träffade 2 italienska tjejer på tjej toan, de pluggar ekonomi här....hur trevliga människor som helst!!! Även en del polaker var trevliga på det stället....vi var nog lite förvånade över att de kunde engelska, för de är inte många som kan det!!!!

Sen var det efterfest hemma hos Idil och Jessica....vi åkte hem till dem med några nya kompisar vi lärt känna och där satt vi lite och snacka till typ halv 6.....oj, klockan var verkligen så mycket!!! Ja, men jag sov över hos dem för man vill ju inte gå hem själv här i Polen....vet aldrig vad som kan hända!!!

Vi vaknade lite sent, typ 12, av att italienskorna ringde oss och fråga om vi ville ut på lunch....vilket vi inte kunde, vi hade ju precis vaknat ju!!! Men de föreslog att de skulle komma över med mat!!! Ja, visst...varför inte tänkte vi!!! Jag hann sticka hem, städa lite, duscha och fixa mig och sen kom de vid halv tre. De hade med sig pasta och tomatsås som de skulle laga, deras kompisar Fabio, Nico ch en till kille hängde med.....Fabio var kocken, han fixade allt!!! JA, vi käkade och umgicks lite sen stack vi till Galaxy för att grabbarna skulle handla lite och sen skulle vi ju ändå hem till dem för att dricka italienskt kaffe!!!

Vilka dagar man haft här....helt otroligt, och människorna man lärt känna!!! Fan va skoj! Synd bara att skolan börjar på måndag, nu kommer man inte ha lika mycket tid till sånt här skoj!

Vi sover på Ida's golv!!!

image181


Aj..aj....skönt var det inte att sova på golvet hos Ida!! Äntligen så hittade vi en underbar lägenhet!

Trip to the Polish coast!!!

  


Så här såg det ut på "The Polish coast trip"

Anatomy böckerna!!!!

image178

Bilder på vår lägenhet!!!

                                                              





           


Bilder på mitt rum efter att jag fixat till det lite!!!!




Ida's lägenhet!




     

Idas Lägenhet - Köket & Vardagsrummet

Biokväll!!!

  
 

Vi var på bio och tittade på  The Bourne Ultimatum!!!!

Gänget på Indisk restaurang!

image140

Killarna ska lira boll!!!

image139

En vanlig söndag!!!!

Ah, nu har vi äntligen flyttat in i vår lägenhet.....den är jätte mysig! I fredags fick vi nycklarna, så jag har redan hunnit packa upp allt och fixa till mitt rum!!!

Idag var vi på shopping tur....det var en massa nytt som skulle köpas!!! Typ strykbräda, diskställ, tvättkorg, en massa mat och mycket annat!!! Som tur den är det billigt med taxi här så vi behövde inte släpa hem alla grejerna på egen hand!!!

Sen var det dags att käka...och grönsakssoppa var på dagens meny!!!! Heheheh....det var gott, Soppa a'la Selma!!!


Vad fan har jag gjort hela dagen???

Ja, det kan man verkligen fråga sig.....dagen kan i stort sett sammanfattas med ett ord, nämligen INTERNET....vilket innebär för som som ej fattar att jag i princip suttit framför datorn hela dagen!!!

Mmmmm.....ganska mobbat men jag pallade inte göra något annat! Fick för mig igår att jag borde fasta så jag skulle försöka med det idag. Visst det fungerade alldeles utmärkt!! Men det är inte riktigt min grej, det känns helt enkelt fel av mig att göra något sådant när jag inte är så troende som man bör vara!

Att vara utan mat var inte den stora utmaningen utan det var att vara utan vatten som var det svåraste.....man känner sig trött konstant och orkar helt enkelt inte göra någonting!! Ja, men nu har jag testat det också!!!

En fullspäckad dag!!!

Igår var det mycket som skulle fixas. Först träffade vi mäklaren för att skriva på kontraktet till vår lägenhet....och allt gick jättebra. Vi fick även flytta in tre dagar tidigare och slapp betala för denna månade....vad bra!!!!

Sen stack vi tillbaka till Eskulap för att packa våra grejer för nu skulle vi bo hos killarna tills vi vår nycklarna till vår lägenhet. Vi kommer inte bara spara 500 kr utan även ha en massa skoj.

Sen var det inflyttningsfest hos Jessica, Sofia och Idil.....deras lägenhet var faktiskt väldigt fräsch, men alldeles för dyr för att vara i Polen....9000 kr för en 4:a!!! Det är ganska mycket!!!!!!!!

En massa bilder från fest, middigar, kust utflykten & massa annat!!!

                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Chili con/sin carne i killarnas lya!!!

image30

Rami, Adam, Perna, Talha, Ali, Eva, Ida & Jag!!!

Skiter i att det brinner!!!

Jag, Eva och Perna följde med Ida till mäklaren för att hon skulle skriva på kontraktet och få nycklarna till sin lägenhet. Den var riktigt fin....en mysig 2:a som hon ska dela med sin pojkvän!!!

            


När vi var klar körde mäklaren oss till språvagnstationen vid Galaxy.....plötsligt såg man en massa svart rök komma ut ur ett hus....det som förvånade oss mest var att ingen i huset reagerade, de bara stod där och tittade ut genom fönstret istället för att springa ut ur den brinnande byggnaden!!!



Detta är Shopping centrumet Galaxy!



 

Skit fin lägenhet...men med för många nackdelar!!!

           


Här är en av lägenheterna vi tittade på! Den passade oss bäst men tyvärr så fanns det för många nackdelar med den!

Som ni kan se e den väldigt ren och fräsch men lite liten för oss tre....man kan ju faktiskt inte bo i vardagsrummet...det skulle inte funka i längden! Den var heller inte så billig...7500 kr i månaden för en tre på 70 kvardrat, det är ganska mycket ändå och vi är ju fattiga studenter!

Utöver detta skulle vi behövt betala mäklaren en hel månads hyra extra för att han hittade oss den här lägenheten, plus att man måste skriva kontrakt på minst ett år...vilket skulle innebära att alla pengar man tjänar ihop i Sverige under sommarlovet skulle gå till att betala hyran för en lägenhet som vi inte ens bor i under 3 månader!

Då förstår ni nog varför vi inte ville ta den....förhoppningsvis hittar vi något snart! Vi var nu varit här i 10 dagar och jag har fortfarande inte packat upp min resväska!

"Hotel Eskulap" - om man ens kan kalla det för ett hotel!!!!



Här bor vi för tillfället tillsammans med en massa andra läkar och tandläkar studenter!

Selma's sår!!!

     


Vi skulle laga middag hos killarna och de hade köpt nya bestik! Alla knivar, gafflar, skedar var inplastade för sig och jag skulle ta ut dem ur plastet....så jag höll en bunt med bestik i handen och skulle dra av allting samtidigt!!! Visst, jag lyckades med det men rätt som det var började det svida....så jag tog en titt och såg att blodet bara forsade. Ja, jag överdriver kanske nu...men det var ganska djupt för att vara ett sår på fingret och blodet ville verkligen inte stanna! Heheheeheh!....hur som helst så är jag omplåstrad nu och allt är okej!

Killarnas lya!

              

Hallen in till vardags rummet, Ali's rum, Vardagsrummet och Köket!

Lägenheten är riktigt mysig!!!


Asså, så onödigt!!!

Fan vad pre-courses är onödigt! Egentligen blåser de oss bara på en massa pengar, asså...ärligt talat, 4000 spänn för en massa repetition....men visst det skadar ju inte att repetera lite innan skolan kommer igång på riktigt!!! Då kommer det nog bli tufft!!!!


Ska sticka till killarnas lägenhet nu och fira att de hittat ett ställe!! Fan vilken tur de hade...skit nära sjukhuset och allt! Men i hittar nog också något snart...det hoppas jag i alla fall! Tur att Eva kan Polska, det hjälper en jävligt mycket i alla fall!

Nu är det inflyttnings fest som gäller....fan va gött!!!!


Första dagen i skolan ------> Pre-courses!!

Idag, tisdag den 4 september, fick vi vakna tidigt, det var nämligen första dagen på pre-courses och Polska var det första på schemat. Jag vaknade halv sju duchade snabbt, tog på mig, käkade frukost och var äntligen på väg mot spårvagnen! Det blev lite stressigt för vi trodde inte vi skulle hinna i tid, men vi hann precis. Vi var så många att vi knappt fick plats i de två tänkta salarna vi skulle vara i.


Polsk lärarinnan var hur trevlig som helst!!! Då var det dags att lära sig ännu ett språk, som om det inte skulle räcka med Bosniska, Svenska, Engelska, Spanska och Danska!!! Nej, nu gäller det att lära sig Polska och Latin också!


Kemi läraren var också riktigt bra, fast man blev lite väl trött av att sitta och lyssna på saker man redan vet i tre timmar.


Oj, magen börjar kurra nu...men det är klart när man bara äter banan och jogurt till lunch! Så vi stack till Carrefour för att köpa en grillad kyckling att dela på! Mums, riktig mat för en gång skull!!


Så här håller jag kontakt med Päronen!!!!


Informationsmötet och mycket annat ballt!!!

Nu var det snart dags att ha det efterlängtade informations mötet på skolan och självklart så åkte vi taxi dit, precis som vi alltid brukar göra.

Skolan var jätte fin, väldigt gammaldags, utseendet påminner lite om Latinskolans utseende inneifrån!!! Vi fick lite info av "The Dean"  som var jätte trevlig! Det är hela 97 pers som ska läsa till läkare!..fan vad kul vi ska ha! Men bara 12 tandläkar studenter!!! Hehehhehe!!!

Biblioteket var ju hur fint som helst, riktigt mysigt!!! Sen stack vi ju självklart till Galaxy, vårt inneställe, för att käka?och det blev KFC....JA, en massa Chicken!!! 

Därefter tog vi spårvagnen till bokhandeln för att köpa vita rockar, handskar och böcker!! Vilken underbar känsla när man satte på sig den vita rocken. Fan, vad kul det ska bli att börja obducera!! Heheheheh!!! Ni som läser detta måste tycka att den bruden är helt sjuk i huvudet!

Nu sitter vi i rummet och väntar på att mäklaren ska ringa så vi kan sticka och titta på lägenheter!!! Hoppas jag, Eva och Perna hittar nått bra ställe kan vi kan bo på.


Frukost på studenternas vis - 7 pers i ett litet rum på 25 kvadrat!!!


Bilder på rummet & köket!!!

               

Nära döden upplevelsen!

Jag Tallah och Eva kom äntligen fram till Berlin! Gud, nu var det verkligen på riktigt...jag tror inte någon av oss fattade vad vi hade gett oss in på förrän vi landade i Tyskland, Berlin. Vi lämnade ju vårt fosterland eller om man äns kan säga så...men hur som helst så var vi inte blattar längre ute riktiga invandrare!!! Hehehehe!!!!

Vi tog våra väskor, och inte var de lätta heller...Talla hade en hockey bag på 35 kilo...snacka om tungt!!! Väl utanför flygplatsen väntade en man på oss med skylten "Pomeranien Medical University"...fan vad stolt det kändes att gå fram til honom!!! Det var ju hos han väntade på! Hehehehe!!!

Nu kom problemet...han hade nämligen en vanlig Mercedes bil och vi var ju 3 personer med 2 stora väskor var plus 3 feta laptop väskor!!! Men så blir det ju om man ska flytta till ett annat land...hur fan ska man få plats med hela ens liv i ett par väskor? Det var ju bara att prioritera!!!!

Vi fick tränga ihop oss därbak, så fick han pressa in en del av väskorna i baggageluckan och resten i framsättet! Efter en och en halv timmas bilfärds var vi i Polen men det var inte världens underbaraste upplevelse som väntade oss....nej, tvärtom....rena nära döden upplevelsen då en kombi körde rakt mot oss!!! Som tur den hade vi en bra taxi chafför som reagerade snabbt och svängde undan!!! Jag tror den mannen i bilen försökte fixa nått i bilen och såg inte vår bil komma som han körde lite över på vår sida!! Ushhhh....det var inge bra start!!!!

När vi väl kom fram möttes vi av  nästa chock....nämligen  "Eskulap", bostäderna vi skulle bo på!!! Det var ju riktigt dålig standard!!! 3 personer skulle på ihop och dela på 40 kvadrat! 8 dela på en dusch och 20 på ett kök!! Snacka om kasst...som tur den behöver vi inte bo här länge till!!! Redan på måndag ska vi ut och titta på lägenheter! Men internet har vi här och det är ett stort PLUS, måste man ändå säga!!

Jag, Eva och Tallah var bland de första som kom hit, redan fredag den 31 augusti så vi togs inte hand om någon! Därför lämnade vi bara våra väskor och gick ut för att utforska stan och käka! Det blev Pizza-Hut för vår del!!! Tur att Eva är Polsk annars hade det varit svårt för att deras Engelska är KATASTROFAL!!!!

Vi somnade alla på direkten när vi kom tillbaka....sov som stockar....även Tallah i vårt rum till Perna vår rumskompis kom!!! Äntligen mer folk, nu var vi inte själv i denna hålan tyckte vi!!! Men nu 2 dagar senare känns det inte så farligt!

RSS 2.0