Nära döden upplevelsen!

Jag Tallah och Eva kom äntligen fram till Berlin! Gud, nu var det verkligen på riktigt...jag tror inte någon av oss fattade vad vi hade gett oss in på förrän vi landade i Tyskland, Berlin. Vi lämnade ju vårt fosterland eller om man äns kan säga så...men hur som helst så var vi inte blattar längre ute riktiga invandrare!!! Hehehehe!!!!

Vi tog våra väskor, och inte var de lätta heller...Talla hade en hockey bag på 35 kilo...snacka om tungt!!! Väl utanför flygplatsen väntade en man på oss med skylten "Pomeranien Medical University"...fan vad stolt det kändes att gå fram til honom!!! Det var ju hos han väntade på! Hehehehe!!!

Nu kom problemet...han hade nämligen en vanlig Mercedes bil och vi var ju 3 personer med 2 stora väskor var plus 3 feta laptop väskor!!! Men så blir det ju om man ska flytta till ett annat land...hur fan ska man få plats med hela ens liv i ett par väskor? Det var ju bara att prioritera!!!!

Vi fick tränga ihop oss därbak, så fick han pressa in en del av väskorna i baggageluckan och resten i framsättet! Efter en och en halv timmas bilfärds var vi i Polen men det var inte världens underbaraste upplevelse som väntade oss....nej, tvärtom....rena nära döden upplevelsen då en kombi körde rakt mot oss!!! Som tur den hade vi en bra taxi chafför som reagerade snabbt och svängde undan!!! Jag tror den mannen i bilen försökte fixa nått i bilen och såg inte vår bil komma som han körde lite över på vår sida!! Ushhhh....det var inge bra start!!!!

När vi väl kom fram möttes vi av  nästa chock....nämligen  "Eskulap", bostäderna vi skulle bo på!!! Det var ju riktigt dålig standard!!! 3 personer skulle på ihop och dela på 40 kvadrat! 8 dela på en dusch och 20 på ett kök!! Snacka om kasst...som tur den behöver vi inte bo här länge till!!! Redan på måndag ska vi ut och titta på lägenheter! Men internet har vi här och det är ett stort PLUS, måste man ändå säga!!

Jag, Eva och Tallah var bland de första som kom hit, redan fredag den 31 augusti så vi togs inte hand om någon! Därför lämnade vi bara våra väskor och gick ut för att utforska stan och käka! Det blev Pizza-Hut för vår del!!! Tur att Eva är Polsk annars hade det varit svårt för att deras Engelska är KATASTROFAL!!!!

Vi somnade alla på direkten när vi kom tillbaka....sov som stockar....även Tallah i vårt rum till Perna vår rumskompis kom!!! Äntligen mer folk, nu var vi inte själv i denna hålan tyckte vi!!! Men nu 2 dagar senare känns det inte så farligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0